Slutseminarium om projekt kring industriell symbios

Under våren 2020 inleddes en förstudie för att ta fram en plan för hur en västsvensk plattform för industriell symbios ska drivas, under ledning av RISE. Den 15:e oktober kl 13-15.00 arrangeras ett slutseminarium som Agenda 2030 i Väst står värd för.

Under 2018 deltog Agenda 2030 i Väst som medarrangör i en regional konferens i Smögen på temat Industriell symbios. Många nyskapande idéer kom upp, och ur en uppföljande workshop formades en arbetsgrupp med RISE (Research Institutes of Sweden) i spetsen.

Under våren 2020 inleddes en förstudie för att ta fram en plan för hur en västsvensk plattform för industriell symbios ska drivas.Den 15:e oktober arrangeras ett slutseminarium om förstudiet som vi nu bjuder in till. Seminariet riktar sig speciellt till kommuner och andra offentliga aktörer som arbetar med näringslivsutveckling, samt företag, forskare och andra kunskapsbärare som är intresserade av frågan. Mer information om program och anmälan hittar du nedan.

I denna film möter du några av personerna involverade i förstudien. Filmen är framtagen tack vare medel av Västra Götalandsregionen.

Program för slutseminarium 15/10

12.45  
Registrering och teknik-check

13.00
Introduktion – Industriell symbios och nyttan som kan skapas i både privat och offentlig sektor.

  • Förstudie regional plattform för industriell symbios, målsättning och vårt arbete.
  • Workshop – Beskriv era utmaningar med att utveckla industriell symbios och hur en regional plattform kan hjälpa er.
  • Presentation av resultat  från förstudien.
  • Planer för framtiden och avslutande ord

15.00                 
Mötet avslutas

Anmälan är nu stängd! Vill du ha mer information om projektet, engagera dig i utvecklingen av denna västsvenska plattform eller har tips på möjliga intressenter? Kontakta projektledare Rickard Fornell på RISE: rickard.fornell(at)ri.se