Agenda 2030 i Väst Årskonferens 2023 – Tillbaka till framtiden

Välkommen till Agenda 2030 i Västs årskonferens 2023 som arrangeras i samarbete med Science Park Borås vid Högskolan i Borås på DoTank Center 8-9 november. I år sätter vi fokus på berättelserna om framtiden och testar ett nytt tillvägagångsätt. Tillsammans med experter på medskapande metoder lär vi oss hitta vår gemensamma kunskap, kompetens och kreativitet.

En inspirerande och motiverande berättelse om en hoppfull framtid är avgörande för att kunna driva den förändring som krävs. Idag speglar berättelserna om framtiden samtidens sämsta sidor eller en ofullständig bild med inslag av grönt. Vad händer om vi i stället låter berättelserna spegla våra drömmar, vår kreativitet och samhällets potential?

Genom årets konferens Tillbaka till framtiden vill vi ge energi till alla oss i Västsverige som med vårt engagemang och i vår nuvarande eller framtida profession arbetar för omställning. När vi sammanfattar året, checkar av läget från det lokala till det globala och fiskar upp inspirerande exempel från vår omvärld, hittar vi tillsammans tillbaka till berättelsen om en god framtid.

Visionen och berättelserna om en hållbar framtid sätter ramarna men genom medskapande metoder, samtal och dialog bjuder vi in till aktivt deltagande för att varje persons kunskap, insikter och idéer ska bli en värdefull del av helheten. Till vår hjälp har vi med oss kunniga och erfarna experter på medskapande metoder. Här kommer du som deltar kunna bidra och dela med dig, men du ska också få tillbaka ett värde att ta med dig hem.

Årets moderator är Sophia Kaså från Katalysator. Sophia har fått uppdraget att moderera dagarna utifrån sin gedigna erfarenhet av samtalsledning, medborgardialog, processledning, konflikthantering, workshopmetodik och samverkansledning. Sophias specialområde är hur processerna kan styras och påverkas så att de som berörs blir delaktiga på riktigt och att deras kompetens och expertis tas tillvara.

Vi ser fram emot att få utforska ett nytt tillvägagångssätt tillsammans med dig för att hitta och lyfta vår gemensamma kunskap, kompetens och kreativitet.

Varmt välkommen!

Tid: 8-9 november 2023

Konferensen består av två dagar, både med fokus på framtiden men med olika ingångar. Under första dagen kommer vi fokusera på vision och framtiden vi önskar skapa tillsammans. Dag två kommer vi försöka hitta vägarna fram till våra visioner: Mind the gap.

Dag 1 med Vision – 8/11 kl. 13-16.30 (samt eftermingel med lättare mat)
Dag 2 med Mind the gap – 9/11 kl. 9-16.30 (insläpp från 8.30 med frukost och kaffe)

Plats: DoTank Center, Skaraborgsvägen 3a, 506 30 Borås

Läs mer om årskonferensen och anmäl dig här

Konferensen riktar sig till dig som exempelvis arbetar eller kommer att arbeta inom näringslivet och dess organisationer, kommuner och kommunalförbund, akademi och forskningsinstitut, Västra Götalandsregionen samt Länsstyrelsen och andra statliga myndigheter eller inom det civila samhället.